Truckchip Brazilie

Sinds 2009 heeft Truckchip een vestiging in Brazilië. Vanuit daar worden veelal landbouwmachines en vrachtauto’s getuned. De vestigingsplaats Ponta Grossa ligt aan een belangrijke transport route van Noord naar Zuid Brazilië. Hierdoor zijn er veel transportbedrijven, dealers en garages gevestigd. Ook op landbouwgebied is deze omgeving door zijn omvang aantrekkelijk. Niet voor niets zijn er veel Nederlandse boeren in dit gebied gevestigd. De ideale plek voor een vestiging van Truckchip.

Het verhaal

In 2009 zijn Dennis en Jerry afgereisd naar Brazilië om kennis te maken met Dhr. Laarberg. De markt in Brazilië is erg groot op het gebied van vrachtauto’s en landbouwmachines. Voor chiptuning een erg interessante afzetmarkt. Gedurende ons werkbezoek hebben wij diverse merkdealers bezocht. Wij werden ook erg enthousiast ontvangen bij verschillende transportbedrijven en boeren ondernemers. Chiptuning was destijds nog vrij onbekend. Anno 2017 is vestiging Brazilië door hard werken een goed lopend bedrijf geworden met een steeds verder uitbreidend netwerk van dealers door het land.

Hoe ziet de markt er uit?

De motoren van vrachtauto’s en landbouwmachines hoeven daar niet aan strenge euro normen te voldoen. De meeste voertuigen op de weg uit Europa zijn nog uitgerust met Euro3 en Euro4 motoren. Adblue is daar bijvoorbeeld nog niet verplicht, de voertuigen zijn er dus nog nauwelijks van voorzien. Op vrachtauto gebied rijden er veelal ; Volvo . Mercedes, Scania en Iveco truck op de weg. Erg bijzonder vonden wij de Volkswagen (constellation) vrachtauto’s, deze kennen wij niet in Europa. Op landbouwgebied zijn New Holland, Case en John Deere de belangrijkst spelers.